First Lawyers heeft in opdracht van Duthler Associates het zogenaamde Legal Policy Framework (LPF) samen met de NFU ontwikkeld. In dit framework is alle relevante wet- en regelgeving voor de zorg op het gebied van gegevensbescherming en privacy met elkaar in verband gebracht en zijn onderbouwde keuzes gemaakt voor bijvoorbeeld de lengte van bewaartermijnen van medische gegevens en of de wijze waarop toestemming moet worden gevraagd.

First Lawyers heeft vervolgens dit LPF in een systeem gestopt, waardoor het gemakkelijk gebruikt en onderhouden kan worden. Het LPF wordt beschikbaar gesteld via MYOBI.

Compliance en accountability

Van dit framework zijn praktische procedures en maatregelen afgeleid. Deze laatste zijn in een baseline op basis van de methode SIVA vastgelegd. De baseline en de daarvan afgeleide bedrijfsregels worden vervolgens gebruikt door auditors om de compliance van organisaties aan de geldende wet- en regelgeving vast te stellen, zodat deze aan hun verantwoordingsverplichting (accountability) kunnen voldoen.

Het framework is daarna uitgebreid en aangepast voor andere sectoren, waaronder de onderwijssector, de financiële sector en het sociaal domein. Vervolgens zijn de frameworks ook uitgebreid naar andere onderwerpen. Denk aan patiëntveiligheid en medische kwaliteit.

Contact

Neem contact met ons op via info@firstlawyers.nl of +31 (0) 70 306 00 33. Wij maken graag een afspraak met u.