Carrièrepad

Wat betekent werken bij First Lawyers?

Legal professional zijn betekent bij First Lawyers dat je een academische graad hebt en letterlijk en figuurlijk een meester in de rechten bent. Je hebt een brede belangstelling en blikveld en extra opleiding gevolgd in vakken als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie of bedrijfskunde of hebt tenminste affiniteit daarmee. Studie en werk zijn voor jou de ideale combinatie voor groei en ontwikkeling. Jij bent:

  • Leergierig en analytisch
  • Kritisch én staat open voor kritiek
  • Een aanpakker en doorzetter
  • Proactief, oplossingsgericht en wendbaar
  • Prestatiegericht en intrinsiek gemotiveerd
  • Gepassioneerd, positief en enthousiast

Het carrièrepad uitgelegd

Je start in principe in de functie van support lawyer. Als support lawyer ondersteun je meer ervaren legal professionals en advocaten. Je leert de eerste kneepjes van het vak. In de praktijk betekent dit dat je cliënten ondersteunt bij de toepassing van smart contracting en opdrachten uitvoert bij cliënten die bijvoorbeeld hun bedrijfsjuridische functie willen laten beoordelen en of opnieuw willen laten inrichten.

Op de vrijdag en in de avonduren volg je de tweejarige opleiding bedrijfsjuridische functie bij de Duthler Academy. Advocaten van First Lawyers verzorgen onderdelen van deze opleiding als docent. Nadat je aan alle exameneisen hebt voldaan en de opleiding met succes hebt afgerond, staan we samen stil en gaan we na welk vervolg jouw carrièrepad zal hebben.

Legal professional zijn bij First Lawyers betekent namelijk niet automatisch dat je advocaat wordt. Niet elke legal professional staat dan immers in zijn kracht. Niet elke legal professional wil 24/7 ‘aan staan’ als advocaat. Dat moet bij je karakter passen. Legal professionals bij First Lawyers kunnen na hun tweejarig opleiding legal operations in principe ook verder als adviseur legal operations.

 

Als First Lawyers er ruimte voor heeft en er toe bereid is, jij er voor kiest, je aan alle voorwaarden voldoet en er klaar voor bent, mag jij in principe de beroepsopleiding voor advocaten volgen. Jij hebt dan gedurende twee jaar gewerkt als support lawyer. Jij hebt kennis gemaakt met First Lawyers en First Lawyers heeft jou goed leren kennen. We gaan een contract aan voor drie jaar, voor de duur van de beroepsopleiding.

Na de beroepsopleiding evalueren we opnieuw en bespreken we jouw volgende carrièrestap. Ook hier geldt dat het niet vanzelfsprekend is dat je advocaat blijft. Dat kan alleen als je aan de gestelde eisen voldoet en je groeipotentieel voldoende hebt laten zien. Als je advocaat blijft, kun je doorgroeien naar senior advocaat. Dit traject duurt gemiddeld zo’n zes jaar. We verwachten dat je je in die zes jaar tenminste ontwikkelt tot ‘leader in your field’ en dat je zelfstandig meerdere cliënten bedient als eindverantwoordelijke. Heb je in die zes jaar laten zien, dat je een eigen deelpraktijk kunt runnen – met een eigen cliëntenportefeuille die je zelf hebt gecreëerd – , dan staan we er voor open om een partner traject in te gaan.

Werken bij First Lawyers

Professionals en advocaten hebben ruimere kennis en ervaring dan alleen die van het Nederlandse recht. Zij begrijpen ook hoe een bedrijf functioneert en is georganiseerd.

Young Professionals

First Lawyers heeft een programma voor young professionals ontwikkeld. Bedoeld voor net afgestudeerde juristen, die talentvol zijn en zich niet meteen willen vastzetten in een loopbaan.

Solliciteren

Wij nemen open sollicitaties altijd serieus in overweging. Mocht je dus interesse hebben om bij First Lawyers te werken, stuur dan per e-mail een (korte) brief met een cv, eventueel aangevuld met een cijferlijst en studentstagebeoordeling(en).

Leg uw zaak voor

Neem gerust contact op met één van onze advocaten of bel direct naar +31 (0) 70 306 00 33 of info@firstlawyers.nl.