Sollicitatieprocedure

Wat is de sollicatieprocedure?

Wie zoeken we?

 • Juristen met affiniteit bedrijfsadministratie / bedrijfskunde / bedrijfseconomie
 • Juristen met affiniteit ICT
 • Afgeronde WO-opleiding
 • Woonachtig in regio Haaglanden

Met cliënten communiceren we veel online en ook onze werkzaamheden voeren we online uit. Onze specialiteit is immers legal operations, met gebruikmaking van een vertrouwensnetwerk en de toepassing van smart contracting.

Het is daarom niet noodzakelijk om altijd 5 dagen in de week op kantoor te werken, maar we gaan er wel van uit dat je gemakkelijk naar kantoor toe kunt komen en niet al te veel reistijd hebt.

Hoe kun je solliciteren? Deze informatie ontvangen wij graag:

 • Motivatiebrief + cv
 • Alle cijferlijsten van de middelbare school, bachelors en masters
 • Evaluaties van eerdere stages
 • Scriptie of andere paper die je tijdens je master hebt geschreven
 • Referentiebrief of namen van referenties.

Hoe ziet de procedure er uit? Je doorloopt de volgende onderdelen:

 • Fase 1 en 2: interview + online assessment
 • Fase 3 en 4: presentatie + eind interview
 • Vierdaagse training (business course) met examen.

Na de 1e selectie volgt een interview en een online assessment. Het online assessment is vooral bedoeld om te toetsen of je over basale elementaire juridische kennis én analytische vaardigheden beschikt van het Nederlandse recht. 

Hierna volgt een 2e selectiemoment. Je geeft een presentatie over een inhoudelijk onderwerp aan de advocaten van First Lawyers en eventueel docenten van Duthler Academy. Een week van te voren informeren we jou over het onderwerp. Zo toetsen we of je onder tijdsdruk kunt presteren en of je voldoende creativiteit en flexibiliteit in huis hebt om je een onbekend onderwerp in korte tijd eigen te maken. Aansluitend volgt een eindinterview.  

Interviews worden altijd op vrijdag afgenomen. Op dezelfde dag hoor je of je door bent naar volgende ronde. 

Als je solliciteert en je wordt aangenomen, dan gaan we er van uit dat je je voor langere tijd verbindt aan First Lawyers. Je volgt een langdurig opleidingstraject. De wederzijdse verwachtingen en afspraken daarover leggen we vast in een studieovereenkomst.

Onze vacatures

Wij nemen open sollicitaties altijd serieus in overweging. Mocht je dus interesse hebben om bij First Lawyers te werken, stuur dan per e-mail een (korte) brief met een cv, eventueel aangevuld met een cijferlijst en studentstagebeoordeling(en) naar: mr. dr. A.W. (Anne-Wil) Duthler.

Advocaat-medeweker

Wegens groei van de praktijk zoekt First Lawyers per direct een advocaat-medewerker voor tenminste 24 uur per week. Hij of zij staat cliënten bij in situaties van cyberaanvallen, dreigende schadevergoedingsvorderingen wegens gemaakte beroepsfouten, tekortschietende dienstverlening of gebrekkige producten of ontbinding van overeenkomsten.

Juridische professional

First Lawyers zoekt een juridische professional die ingezet kan worden bij de ontwikkeling en toepassing van legal operations en smart contracting, bij de afwikkeling van beveiligingsincidenten en aansprakelijkheidskwesties en die de potentie heeft om door te groeien naar de functie van advocaat.

Student-stagiair legal operations

Ben jij een student rechten, hou je van wetteksten en contracten, ben je een Pietje Precies en zet je graag ergens je schouders onder? Wil jij op een laagdrempelige wijze kennismaken met de advocatuur en de organisatie van de juridische functie binnen bedrijven? Ben jij voor tenminste 16 uur per week beschikbaar? Lees dan verder.

Werken bij First Lawyers

Professionals en advocaten hebben ruimere kennis en ervaring dan alleen die van het Nederlandse recht. Zij begrijpen ook hoe een bedrijf functioneert en is georganiseerd.

Carrièrepad

Legal professional zijn bij First Lawyers betekent dat je een academische graad hebt en letterlijk en figuurlijk meester in het recht bent. 

Young Professionals

First Lawyers heeft een programma voor young professionals ontwikkeld. Bedoeld voor net afgestudeerde juristen, die talentvol zijn en zich niet meteen willen vastzetten in een loopbaan.

Leg uw zaak voor

Neem gerust contact op met één van onze advocaten of bel direct naar +31 (0) 70 306 00 33 of info@firstlawyers.nl.