Young professionals

'Training on the job'

Opleiding young professionals

First Lawyers heeft een programma voor young professionals ontwikkeld. Bedoeld voor net afgestudeerde juristen, die talentvol zijn en zich niet meteen willen vastzetten in een loopbaan óf voor de advocatuur óf voor de bedrijfsjuridische functie. Bij First Lawyers hoef je niet meteen te kiezen.

Wij leiden breed inzetbare juristen op. Pas na de eerste twee jaar maak je een keuze: ontwikkel je je verder als advocaat of gebruik je de opgedane bagage om je als specialist in de bedrijfsjuridische functie verder te ontwikkelen? 

Welke keuze je ook maakt, de basiskennis en ervaring die je tijdens de eerste twee jaar opdoet, maken jou bijzonder voor bedrijven. 

Na het succesvol doorlopen van de verschillende fases van de sollicitatieprocedure, volgt een afrondende fase: je volgt de vierdaagse training legal operations. Daarin krijg je de grondbeginselen van legal operations uitgelegd. Aan het eind van deze training volgt een examen. Als je deze met goed gevolg aflegt en alle andere seinen staan ook nog steeds op groen, krijg je een contract aangeboden voor de duur van twee jaar.

Tijdens deze twee jaar volg je de opleiding legal ops. Vier dagen in de week voer je opdrachten uit voor cliënten. De vijfde dag is bestemd voor studie. First Lawyers biedt je op vrijdag ruimte om colleges te volgen, voor te bereiden en uit te werken. Jij stelt je er op in dat je ’s avonds en in het weekend verder studeert.

Als je ook deze opleiding met succes afrondt, is het tijd om over de volgende stap na te denken. Let op, het is niet vanzelfsprekend dat de beroepsopleiding voor advocaten de volgende studie is. Het is een reële optie om verder te groeien in het vak van adviseur legal ops en een ander pad inslaat dan die van de advocatuur.     

Als jij er heel welbewust voor kiest om advocaat te worden, First Lawyers dat ook ziet zitten en je aan alle voorwaarden voldoet, dan staat de weg naar de beroepsopleiding voor advocaten in principe voor jou open. Ook dan biedt First Lawyers jou ruimte om de colleges van de beroepsopleiding te volgen en examens te maken. Overige studietijd is eigen tijd.

Trainingen zijn voor ons toetsmomenten. We volgen je nauwlettend. Samen gaan we steeds na of je je voldoende kwalificaties eigen hebt gemaakt om een volgende stap te maken.

Werken bij First Lawyers

Professionals en advocaten hebben ruimere kennis en ervaring dan alleen die van het Nederlandse recht. Zij begrijpen ook hoe een bedrijf functioneert en is georganiseerd.

Carrièrepad

Legal professional zijn bij First Lawyers betekent dat je een academische graad hebt en letterlijk en figuurlijk meester in het recht bent. 

Sollicitatieprocedure

Wij nemen open sollicitaties altijd serieus in overweging. Mocht je dus interesse hebben om bij First Lawyers te werken, stuur dan per e-mail een (korte) brief met een cv, eventueel aangevuld met een cijferlijst en studentstagebeoordeling(en).

Leg uw zaak voor

Neem gerust contact op met één van onze advocaten of bel direct naar +31 (0) 70 306 00 33 of info@firstlawyers.nl.