Vacature advocaat-medewerker

Telefoon

+31 (0) 70 306 00 33

E-mail

info@firstlawyers.nl

Vacature advocaat-medewerker

Wegens groei van de praktijk zoekt First Lawyers per direct een advocaat-medewerker voor tenminste 24 uur per week. Hij of zij staat cliënten bij in situaties van cyberaanvallen, dreigende schadevergoedingsvorderingen of ontbinding van overeenkomsten. Ook organisaties die geconfronteerd worden met een onderzoek door de toezichthouder of een dreigende boete doen een beroep op de advocaten van First Lawyers. De beoogd advocaat draagt proactief bij aan de ontwikkeling en toepassing van legal operations en smart contracting.

De advocaten van First Lawyers

First Lawyers is een advocatenkantoor dat zich van huis uit richt op ICT, datakwaliteit, bescherming van persoonsgegevens en commerciële contracten.  

First Lawyers ziet het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan een eerlijke rechtsbedeling. Zij ziet het tegelijkertijd als haar plicht om cliënten te voorzien van de best passende rechtsbijstand. Zij is dan ook op zoek naar advocaten die de best passende rechtsbijstand willen leveren.  

Cliënten hebben daarnaast steeds vaker te maken met diverse vormen van cybercrime. Vaak is dat aanleiding om hun eigen juridische functie onder de loep te nemen en First Lawyers te vragen deze op orde te brengen. Veel incidenten hadden namelijk voorkomen kunnen worden of zouden minder ernstige gevolgen  hebben gehad als het maken van afspraken en het beheren daarvan was ingebed in de organisatie van het bedrijf. 

Functieomschrijving

Je werkzaamheden zijn zeer divers. Je begeleidt zelfstandig de afwikkeling van beveiligingsincidenten bij cliënten door onder meer het uitvoeren van corporate investigations (feitenonderzoeken) en wikkelt aansprakelijkheidskwesties af. Je voert legal assessments uit en begeleidt cliënten bij contractonderhandelingen.

Cliënten doen een beroep op jou om hun bedrijfsjuridische functie te organiseren en te optimaliseren. Je maakt daarbij gebruik van de vertrouwensdiensten van een Trusted Third Party en de toepassing van smart contracting.

Je zorgt met je collega’s voor het beheer en de ontwikkeling van contracten en contractportfolio’s. Contractportfolio’s moeten continu up-to-date zijn. Nieuwe sectorspecifieke en bedrijfsspecifieke contractportfolio’s zullen, afhankelijk van de behoeften in de markt, permanent nodig zijn.

Je volgt een opleiding Legal Operations. Hier creëer je een theoretische ondergrond met onder meer het CLOC model en de CATS CM methode en leer je de bedrijfsjuridische functie organiseren met behulp van smart contracting. 

Je bent zelfstandig in staat cliëntrelaties te onderhouden en marktsegmenten te ontwikkelen.

Welke kandidaat zoeken wij?

 • Betrokken, integer en ondernemend
 • Afgeronde universitaire studie Nederlands recht
 • Afgeronde beroepsopleiding advocatuur
 • Afstudeerrichting civiel recht en of ICT recht
 • Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring in privacy, ICT recht en ICT contracten
 • Wil zich verder ontwikkelen, ook op het gebied van legal operations
 • Sterk analytisch vermogen met een oog voor detail
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Nauwkeurig en precies

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en hybride werkomgeving, inspirerend en persoonlijk.
 • Enthousiaste collega’s en uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Het is niet nodig om op vaste tijden op kantoor te zijn. Het gaat er om dat je productief bent en resultaten levert.
 • Je wordt uitgedaagd om de dienstverlening te verbeteren en hiertoe ideeën aan te dragen.
 • Je hebt toegang tot opleidingsmogelijkheden en bent bereid kennis over te dragen aan cliënten en collega’s.
 • Wij spreken met je een ontwikkeltraject af en helpen je de doelen te realiseren. Regelmatig evalueren wij de resultaten en maken desgewenst aanpassingen.

Solliciteren?

Spreekt de functie jou aan en wil je meer informatie? Neem dan contact op met mr. dr. A.W. (Anne-Wil) Duthler via a.w.duthler@firstlawyers.nl of +31 (70) 306 00 33.

Je kunt ook direct solliciteren door jouw motivatiebrief en CV te sturen aan a.w.duthler@firstlawyers.nl. We laten je dan snel weten of je geselecteerd bent voor een eerste kennismakingsgesprek.

De selectieprocedure ziet er als volgt uit. Je krijgt twee gesprekken. In het eerste gesprek maak je kennis met één van de advocaten (en soms ook al met de leidinggevende). In het tweede gesprek spreek je de leidinggevende. Als deze twee gesprekken van beide kanten positief zijn verlopen, word je uitgenodigd voor een assessment. Van het assessment krijg je altijd een terugkoppeling, mogelijk gevolgd door een laatste gesprek waarin wij jou een aanbod zullen doen om bij First Lawyers te komen werken.