Vacature advocaat-medewerker

Telefoon

+31 (0) 70 306 00 33

E-mail

info@firstlawyers.nl

Vacature advocaat-medewerker

Wegens groei van de praktijk zoekt First Lawyers per direct een advocaat-medewerker voor tenminste 24 uur per week. Hij of zij staat cliënten bij in situaties van cyberaanvallen, dreigende schadevergoedingsvorderingen of ontbinding van overeenkomsten. Ook organisaties die geconfronteerd worden met een onderzoek door de toezichthouder of een dreigende boete doen een beroep op de advocaten van First Lawyers.

De advocaten van First Lawyers

First Lawyers is een advocatenkantoor dat zich van huis uit richt op ICT, datakwaliteit en commerciële contracten. First Lawyers ziet het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan een eerlijke rechtsbedeling. Zij voelt zich tegelijkertijd verantwoordelijk om cliënten te voorzien van de best passende rechtsbijstand. Zij is dan ook op zoek naar advocaten, die de beste rechtsbijstand willen leveren.

Functieomschrijving

Je werkzaamheden zijn zeer divers. Je begeleidt zelfstandig de afwikkeling van beveiligingsincidenten bij cliënten door onder meer het uitvoeren van interne feitenonderzoeken en wikkelt aansprakelijkheidskwesties af. Je voert legal assessments uit en begeleidt cliënten bij contractonderhandelingen. Zo nodig procedeer je.

Welke kandidaat zoeken wij?

 • Betrokken, integer en ondernemend
 • Afgeronde universitaire studie Nederlands recht
 • Afgeronde beroepsopleiding advocatuur
 • Afstudeerrichting civiel recht en of ICT recht
 • Minimaal drie jaar praktijkervaring
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en hybride werkomgeving, inspirerend en persoonlijk
 • Enthousiaste collega’s en uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Het is niet nodig om op vaste tijden op kantoor te zijn. Het gaat er om dat je productief bent en resultaten levert
 • Je hebt toegang tot opleidingsmogelijkheden en bent bereid kennis over te dragen aan cliënten en collega’s
 • Wij spreken met je een ontwikkeltraject af en helpen je de doelen te realiseren. Regelmatig evalueren wij de resultaten en maken desgewenst aanpassingen

Solliciteren?

Spreekt de functie jou aan en wil je meer informatie? Neem dan contact op met mr. dr. A.W. (Anne-Wil) Duthler via a.w.duthler@firstlawyers.nl of +31 (70) 306 00 33.

Je kunt ook direct solliciteren door jouw motivatiebrief en CV te sturen aan a.w.duthler@firstlawyers.nl. We laten je dan snel weten of je geselecteerd bent voor een eerste kennismakingsgesprek.

De selectieprocedure ziet er als volgt uit. Je krijgt twee gesprekken. In het eerste gesprek maak je kennis met één van de advocaten (en soms ook al met de leidinggevende). In het tweede gesprek spreek je de leidinggevende. Als deze twee gesprekken van beide kanten positief zijn verlopen, word je uitgenodigd voor een assessment. Van het assessment krijg je altijd een terugkoppeling, mogelijk gevolgd door een laatste gesprek waarin wij jou een aanbod zullen doen om bij First Lawyers te komen werken.