Vacature juridische professional

Telefoon

+31 (0) 70 306 00 33

E-mail

info@firstlawyers.nl

Juridische professional

First Lawyers zoekt een legal professional die ingezet kan worden bij de ontwikkeling en toepassing van legal operations en smart contracting, bij de afwikkeling van beveiligingsincidenten en aansprakelijkheidskwesties en die de potentie heeft om door te groeien naar de functie van advocaat.

Kom jij ons team versterken?

First Lawyers is een advocatenkantoor gespecialiseerd in legal operations, gegevensbescherming, afwikkeling van incidenten en datalekken en commerciële contracten. De advocaten van First Lawyers staan organisaties bij die getroffen worden door beveiligingsincidenten, zoals een hack of gijzelsoftware. Ook organisaties die geconfronteerd worden met een onderzoek door de toezichthouder of een dreigende boete doen een beroep op de advocaten van First Lawyers.

Cliënten die geconfronteerd worden met aansprakelijkheidsclaims of zelf schadevergoeding willen vorderen wegens het niet nakomen van overeenkomsten worden door de advocaten van First Lawyers begeleid. Daarnaast richt de dienstverlening van First Lawyers zich steeds meer op het organiseren van de bedrijfsjuridische functie (legal operations) bij cliënten met behulp van smart contracting. De praktijk leert namelijk dat veel incidenten hadden kunnen worden voorkomen of minder ernstige gevolgen zouden hebben gehad als het maken van afspraken en het beheren daarvan was ingebed in de organisatie.

De contracten en contractportfolio’s die worden toegepast met smart contracting worden ontwikkeld en beheerd door de advocaten en legal professionals van First Lawyers. De beoogd legal professional zal daarbij een rol gaan spelen.

Functieomschrijving

Je werkzaamheden zijn zeer divers. Je ondersteunt de advocaten van First Lawyers bij de afwikkeling van beveiligingsincidenten door het doen van corporate investigations (feitenonderzoeken) en bij aansprakelijkheidskwesties. Je voert legal assessments uit en begeleidt cliënten bij contractonderhandelingen.

Cliënten doen een beroep op jou als legal professional van First Lawyers (‘need legal support’) als ze beseffen dat de bedrijfsjuridische functie beter, sneller en goedkoper georganiseerd kan worden. Bij het organiseren van de bedrijfsjuridische functie maak je gebruik van de vertrouwensdiensten van MYOBI en professionele diensten zoals smart contracting.

Je zorgt met je collega’s voor het beheer en de ontwikkeling van contracten en contractportfolio’s. Contractportfolio’s moeten continu up-to-date zijn en nieuwe sectorspecifieke en bedrijfsspecifieke contractportfolio’s, afhankelijk van de behoeften in de markt zullen permanent nodig zijn.

Je volgt de opleiding Legal Operations bij Duthler Academy. Hier maak je grondig kennis met het CLOC model en de CATS CM methode en leer je de bedrijfsjuridische functie organiseren met behulp van smart contracting. 

Wat zoeken wij?

  • Betrokken, integer en ondernemend.
  • Afgeronde universitaire studie Nederlands recht.
  • Afstudeerrichting civiel recht en of ICT recht.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in privacy, ICT recht en ICT contracten.
  • Bereidheid om in korte tijd veel kennis op te doen op het gebied van legal operations.
  • Sterk analytisch vermogen met een oog voor detail.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Nauwkeurig en precies.

Wat bieden wij?

Een zeer uitdagende werkomgeving waar kansen liggen om binnen korte tijd veel te doen en te leren. Een inspirerende en persoonlijke werkomgeving met enthousiaste collega’s en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je wordt uitgedaagd om de dienstverlening te verbeteren en hiertoe ideeën aan te dragen.

Je hebt toegang tot opleidingsmogelijkheden bij Duthler Academy en wij verwachten dat je ook betrokken bent kennis over te dragen aan cliënten en collega’s. Wij spreken met je een ontwikkeltraject af, helpen je de doelen te halen en regelmatig evalueren wij de resultaten en maken desgewenst aanpassingen.

Solliciteren?

Spreekt de functie jou aan en wil je meer informatie? Laat het ons weten via info@firstlawyers.nl of +31 (70) 306 00 33. Je kunt ook direct solliciteren door jouw motivatiebrief en CV te sturen. We laten je dan snel weten of je geselecteerd bent voor het eerste kennismakingsgesprek.

De selectieprocedure ziet er als volgt uit. Je krijgt twee gesprekken. In het eerste gesprek maak je kennis met één van de advocaten (en soms ook al met de leidinggevende). In het tweede gesprek spreek je de leidinggevende. Als deze twee gesprekken van beide kanten positief zijn verlopen, wordt je uitgenodigd voor een assessment. Van het assessment krijg je altijd een terugkoppeling, mogelijk gevolgd door een laatste gesprek waarin wij jou een aanbod zullen doen om bij First Lawyers te komen werken.

Leg uw zaak voor

Neem gerust contact op met één van onze advocaten of bel direct naar +31 (0) 70 306 00 33 of info@firstlawyers.nl.