Vacature student-stagiair legal operations

Telefoon

+31 (0) 70 306 00 33

E-mail

info@firstlawyers.nl

Student-stagiair legal operations

Ben jij een student rechten, hou je van wetteksten en contracten, ben je een Pietje Precies en zet je graag ergens je schouders onder? Wil jij op een laagdrempelige wijze kennismaken met de advocatuur en de organisatie van de juridische functie binnen bedrijven? Ben jij voor tenminste 16 uur per week beschikbaar? Lees dan verder.

Visie

First Lawyers staat regelmatig bedrijven bij die in een juridisch geschil zijn terechtgekomen, waarbij de naleving van contracten een centrale rol speelt. Dit kost vaak veel tijd en energie. Bedrijven willen zich echter kunnen richten op hun corebusiness.

Vaak is in traditionele bedrijven de functie juridische zaken georganiseerd in een aparte afdeling. Deze afdeling wordt meestal in een verkoop- of inkoopproces op het laatste moment geconsulteerd. De ervaring leert dat veel problemen en juridische geschillen voorkomen hadden kunnen worden als de functie juridische zaken geïntegreerd zou zijn in een verkoop- of inkoopproces. First Lawyers maakt het – met smart contracting en met gebruikmaking van een vertrouwensnetwerk – mogelijk de functie juridische zaken van een organisatie te integreren in bedrijfsactiviteiten. Daar kun jij een rol in spelen.

Kernwaarden

In plaats van de wet of een contract centraal te stellen, stellen advocaten van First Lawyers bedrijfsdoelstellingen centraal. In plaats van risico’s en problemen te benoemen, kijken zij naar kansen en oplossingen. In plaats van elk contract opnieuw te ontwikkelen, bieden zij contractportfolio’s aan. De wet en het recht zijn dienend aan de bedrijfsdoelstellingen van de cliënten van First Lawyers.

Wie zoeken wij?

First Lawyers zoekt een student-stagiair die operationele en inhoudelijke ondersteuning biedt bij het ontwikkelen van smart contracts, het sector- en bedrijfsspecifiek maken daarvan, het uitwerken en vastleggen van de juridische onderbouwing en het vastleggen van de relatie met regelgevende kaders.

Je bent in staat verbanden te leggen tussen wet- en regelgeving, jurisprudentie en contracten. Bij veranderingen in wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie ben je in staat de effecten daarvan op bestaande contracten te onderkennen. Ook ben je in staat de effecten en de daaruit voortvloeiende benodigde acties voor gebruikers van smart contracts op een heldere wijze te verwoorden.

Je maakt deel uit van een team, dat smart contracts gereed maakt voor acceptatie door de Contract Board. Je ervaart de dynamiek van het ontwikkelproces en krijgt ervaringen van cliënten die jouw smart contracts toepassen, teruggekoppeld. De beloning is marktconform. Werktijden zijn in overleg. En natuurlijk kijken we tijdens je stage of je geschikt bent voor een blijvende functie.  

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben, neem dan contact op met First Lawyers via e-mail info@firstlawyers.nl of telefoonnummer 070-3060033. Ook 2e en 3de jaars studenten zijn welkom.

Leg uw zaak voor

Neem gerust contact op met één van onze advocaten of bel direct naar +31 (0) 70 306 00 33 of info@firstlawyers.nl.